Velkommen til årsmøte!

Kjære medlemmer,

Her kommer innkalling til ett av vårens vakreste eventyr, nemlig årsmøtet i NMBF – Norsk musikkbibliotekforening.
I år holder vi oss i Oslo, nærmere bestemt i NRK. Håper å se så mange som mulig der.

Sted/dato: Tirsdag 19.3. kl. 17.30 i Møterom Embla, NRK. Møt ved Fjernsynsresepsjonen.

Vi serverer mat/tapas fra kl. 16.30 for alle som kommer direkte fra jobb. Påmelding.

Kl. 16.30-             Servering tapas (Med påmelding)
Kl. 17.30-             Foredrag
Kl. 18.30-             Årsmøte og diskusjoner, samt valg (Starter med en gang Håvard er ferdig)

PROGRAM:
  1. Før årsmøtet er vi så heldige å ha fått forfatteren og musikeren Håvard Rem til å holde et foredrag som noen av oss hørte i Sandefjord under Bibliotekmøtet sist:
Musikk i biblioteket

Den enorme digitaliseringen de siste årene har gjort det langt enklere både å lese, lytte til og tilegne seg kunnskap om både bøker og musikk via PCen hjemme.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

Likevel er det stor forskjell på den jungelen som finnes på nett og den tradisjonen bibliotek har for å ta vare på og systematisere materiale og kunnskap. For lydfiler, plater, sangpoesi og noter, er det viktig å fokusere på bibliotekenes unike rolle som formidlere av kunnskap og som tilbydere av relevant materiale.

(Om forfatteren: Håvard Rem (født 1959) debuterte med diktboken Kall på heltene i 1977. Hans Utvalgte dikt er kommet  i bokform på norsk, russisk og arabisk. Rem har også diktet svært mange sangtekster. Kaizers Orchestra, Gisle Kverndokk og a-ha er blant dem som har tonesatt hans tekster. Rem har gjendiktet Bob Dylan, Leonard Cohen og William Shakespeare. Han har også utgitt en rekke biografier og reisebøker fra blant annet Afrika, Midtøsten og Asia. Hans forhold til biblioteker og musikksamlinger er sterkt og inderlig).

1. Årsmøte 2019. En viktig diskusjon på årsmøtet er om foreningens tilhørighet til Norsk bibliotekforening (NBF). Dette innebærer en mulig endring av den enkeltes medlemskap. Fra NBF som er vår ene moderforening, har vi fått krav om at alle medlemmer i musikkbibliotekforeningen også må være medlemmer i NBF. Dette er ikke egentlig noen ny sak, og det var også oppe på et tidligere årsmøte i NMBF. Se også innkalling til medlemsmøtet i høst. Saken har vært utsatt, i påvente av en nærmere utredning. Denne har vi nå gjort i styret og en avgjørelse er nå opp til dere medlemmer. Det krever et beslutningsdyktig årsmøte for å gjøre denne typen avgjørelser, og vi håper at så mange som mulig av dere har mulighet til å møte.

Påmelding til tone.notvik.jakobsen@nrk.no.  Husk å si frå om du ønsker å spise og om eventuelle allergier.

Påmeldingsfrist: 15.3.