Visste du? Musikkbibliotekforeningen har fått nytt styre!

Her er en presentasjon av styremedlemmene

Tone Nøtvik Jakobsen, leder
Epost: tone.notvik.jakobsen@nrk.no
Tone Nøtvik Jakobsen Utdannet bibliotekar 1985-1988, musikk mellomfag fra Universitet i Oslo 1988-1990. Begynte å jobbe som musikkbibliotekar i NRK i 1990. Startet i Notebiblioteket, ble bibliotekleder i 1996. Fortsatte i Platebiblioteket, der jeg hadde spesielt ansvar for klassisk musikk og var katalog-ansvarlig 1996-2010. Fra 2006 har jeg jobbet med div digitaliseringsprosjekt, bl.a har vi digitalisert alle NRKs CD-plater inn i et digitalt MusikkArkiv, DMA. Dette er komplett fra ca 2012, men vi jobber fortsatt med å digitalisere vinyl. Fra 2010 systemansvarlig for DMA. Jobbet som produsent for «Ring inn musikken» på P2 i en årrekke. Brenner for bedre utdanning for musikkbibliotekarer, for at vi skal ha et godt nettverk musikkbibliotek imellom, og for at musikk fortsatt skal være en (gratis) del av bibliotektilbudet over hele landet. Tidligere styremedlem 1996-2008
Ingrid Romarheim Haugen, sekretær
Epost: ingrid.haugen@nb.no
 Ingrid Romarheim Haugen Jobber som forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket. Mastergrad i musikkvitenskap fra universitetet i Oslo, mellomfag i kunsthistorie fra UIO og et år med komposisjonsfag og jazzimprovisasjon fra UiS.  I tillegg til arbeid i førstelinjetjenesten i NB, arbeider jeg med formidling av Nasjonalbibliotekets publiseringstjeneste for norsk samtidsmusikk, NB noter. Dette innebærer blant annet at vi reiser rundt til landets konservatorier med en stor utstilling med norske samtidsmusikknoter. Jeg jobber også litt med konserter og arrangementer, hovedsakelig innen samtidsmusikk. Jeg har mest kontakt med musikkstudenter, forskere og musikere gjennom jobben min, og har således en særlig interesse for å skape gode tjenester for forskning på og fremføring av norsk musikk.

www.nb.no/musikk   www.nb.no/noter

Ann Kunish, sekretær/styremedlem
Epost: ann.kunish@kul.oslo.kommune.no
 Ann Dzidra Kunish Jeg er seksjonsleder på Deichmanske bibliotekets hovedbibliotek, der jeg har jobbet siden 1999. Jeg er en del av hovedbibliotekets ledergruppe og har særlig ansvar for musikksamlingen. Før det var jeg profesjonell orkestermusiker i 12 år og har bachelor- og mastergrader i musikk fra henholdsvis University of Wisconsin-Madison i USA og Norges musikkhøgskole, og en mastergrad i øst-asiatisk lingvistikk (kinesisk) fra UiO. Fra juni 2016 er jeg utdannet gestaltcoach fra Norsk gestaltinstituttet høyskole, og fra høsten 2016 er jeg under utdanning som gestaltterapeut.

Jeg har tidligere vært styremedlem i NMBF (2002 til 2012).

Brenner spesielt for utvikling av nye musikktilbud i folkebiblioteksammenheng, og at samarbeidet mellom musikkbibliotekene i Norge skal styrkes og systematiseres.

Olav Nilsen, styremedlem
Epost: olav.nilsen@stavanger-kulturhus.no
 Olav Nilsen Rock’n Roll bibliotekar fra Stavanger. Har jobbet ved Sølvberget – Stavanger bibliotek og kulturhus siden 1991. Utdanning fra Högskolan i Borås Inst. Biblioteks- & informationsvetenskap + Kulturvetarlinjen i Göteborg. Brenner spesielt for musikksamlingene i folkebibliotekene og hvordan disse kan finne nye måter å samarbeide på.

Jorunn Eckhoff Færden, kasserer
Epost: jorunn@bergenbibliotek.no
Jorunn Eckhoff Færden
Etter fullført bibliotekarutdanning ved HIOA i 1996 har jeg jobbet 1998-2003 ved Nasjonalbiblioteket i Oslo hvor jeg katalogiserte plater i nasjonaldiskografien (NORDISKO). Deretter ble det hjembyen Bergen og Musikkavdelingen ved Bergen Off. bibliotek . Fra november 2015 har jeg fungert som fagansvarlig for musikksamlingene, inkludert Griegsamlingen. Etter noen tusen katalogposter innenfor lyd og noter på samvittigheten er vel yrkesskaden et faktum: Jeg har blitt en skikkelig musikk-katalogiseringsnerd.  Men jeg ser definitivt også viktigheten av å se opp fra skjermen og ut på publikum. I en tid der musikksamlingene i mange folkebibliotek blir bygget ned er jeg også opptatt av formidling av musikk i folkebibliotek og nødvendigheten av samarbeid mellom bibliotekene.
Knut Tore Abrahamsen, styremedlem
Epost: knuta@tnb.no
Knut Tore Abrahamsen
Utdannet bibliotekar fra Høgskolen i Oslo, tok deretter mastergrad i bibliotek og informasjonsvitenskap ved Bibliotekskolen i København med fordypning i kunnskapsorganisering av musikk. Mitt speciale ble levert i 2004: “Indexing of musical genres : an epistemological perspective”. Jeg har jobbet 5 år på musikkavdelingen på Bekkestua bibliotek (2006-2011) og jobber nå som musikkbibliotekar på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Jeg brenner spesielt for formidling av bibliotekets fysiske musikksamling, blant annet gjennom  å finkategorisere cd-samlingen og å drive aktiv formidling i den pågående foredragsserien “Dypdykk i musikkhistorien”, der også lytteopplevelsen står sentralt. Det som har hjulpet meg mest i jobben er at jeg rett og slett elsker å oppdage ny musikk. Jeg ønsker at andre skal oppleve gleden ved å virkelig lytte til og oppdage god musikk og ønsker at folkebiblioteket kan ha denne rollen som musikkinspirator!